cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OPTUŽENI UBICA 14-GODIŠNJAKINJE TVRDI: Nisam silovao i ubio Ivanu, bio sam u vezi sa njenom drugaricom…

Darko Kostić (39), optužen za silovanje i ubistvo četrnaestogodišnje Ivane Podraščić iz Batajnice, tvrdio je u srijedu pred sudskim vijećem Višeg suda u Beogradu da nije kriv. On je rekao da nije silovao i ubio Ivanu, čije je tijelo pronađeno zakopano u dvorištu Kostićeve kuće na Petlovom brdu.


Suđenje Kostiću, koje je počelo u srijedu, odmah je i zatvoreno za javnost. Na zahtjev Tužilaštva, a sa čime se složio i Kostićev branilac, sudsko vijeće je isključilo javnost iz ovog slučaja kako bi se “zaštitili interesi maloljetne osobe i privatnost učesnika u postupku”.

Ipak, doznali smo da je Darko Kostić započeo iznošenje svoje odbrane. Negirao je da je počinio taj stravičan zločin, rekao da nije tačno to što piše u optužnici i počeo da priča svoju verziju o tome šta se dešavalo. Priznao je da je poznavao Ivanu…

Kako je ispričao, Ivanu je upoznao tako što je bio u ljubavnoj vezi sa njenom dobrom drugaricom. Rekao je da je Ivana bila kod njega kući i da su jednom imali se*sualni odnos. Ipak, tvrdio je da je nije silovao i potom ubio.

Kazao je i da ga je, kad je Ivana nestala, njen otac Drago zvao da pita zna li išta o njoj. Izlaganje je započeo hronološki, kako je u maju izašao iz zatvora, gdje je živio, kako je upoznao Ivanu. Završio je sa pričom kada je početkom osmog mjeseca policija došla kod njega kući da ga ispituje u vezi sa nestankom djevojčice iz Batajnice. Svoju odbranu treba nastaviti na sljedećem glavnom pretresu zakazanom za početak šestog mjeseca, pišu beogradske Novosti.

NEMA PARA KOJE MOGU DA IZBRIŠU SJEĆANjE. Na suđenje došli su i Ivanini roditelji Drago i Nada Podraščić, ali su skoro odmah napustili Palatu pravde, pošto kao oštećeni ne mogu da slušaju Kostićevu odbranu. Na suđenje je došla i oštećena Kristina Kovačević, koja je bila prilično uznemirena kad je vidjela svog silovatelja. Rekla je samo da je odustala od zahtjeva za nadoknadu štete, jer nema tih para koje će joj pomoći da zaboravi ono što joj je Darko Kostić uradio. I ona je odmah nakon javljanja sudiji napustila suđenje.

Izvor: doznajemo.com