cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DOKTORI SE BORE ZA ŽIVOT POZNATE SRPSKE GLUMICE NEDE ARNERIĆ: Hitno primljena u bolnicu nakon pada…

Beogradska glumica je pala na limeni krov prizemnog lokala, nakon čega je hitno prevezena u Urgentni centar.

Poznata glumica Neda Arnerić (63) teško je povrijeđena prilikom pada sa terase svog stana koji se nalazi na trećem spratu zgrade u Dubljanskoj ulici u Beogradu (Vračar).



Glumica je pala na limeni krov prizemnog lokala, nakon čega je hitno prevezena u Urgentni centar.

Prilikom pada, glumica je navodno zadobila povrede u vidu preloma petog vratnog pršljena i dvanaestog grudnog pršljena.

Medicinsko osoblje Urgentnog centra se bori za život glumice.

BILA SVJESNA. Kako je A.N., Nedin susjed i ljekar po zanimanju, ispričao za Blic, u trenutku kada se dogodila nesreća on je sjedio u dnevnoj sobi sa kćerkom i gledao televiziju.

– U jednom trenutku čuo sam jeziv krik koji je došao spolja. Zatim je uslijedio jak udarac. Pomislio sam da je možda neko od komšija jako zalupio vratima, naveo je.

Međutim, neposredno potom, drugi komšija mu je zazvonio na vrata i kazao da se na aluminijumskom krovu antikvarnice, koja se nalazi u podnožju zgrade nalazi tijelo.

– Izašao sam u hodnik i razvalio prozor koji vodi do krova na koji je pala Neda. Uz pomoć daske za peglanje sam je imobilisao, ispričao je A.N.

Kako je rekao, Arnerić na tijelu nije imala vidljivih povreda, niti krvarenja.

– Zapravo, dečko koji je pušio na terasi ugledao je tijelo i rekao mi. Izašli smo obojica i vidjeli šta se desilo. Uzeli smo dasku za peglanje i počeli da je izvlačimo – priča komšija. Rekla je samo: “Izvinite, pustite me”.

– Nije imala krvi, nije imala vidljive povrede i bila je svjesna. Takvu ju je odvezla i Hitna pomoć – priča A.N.

Prema njegovim riječima, ništa čudno u posljednje vrijeme nije primijećeno u Nedinom ponašanju. Bila je vedra, nasmijana, uvijek bi se javila.

Na pitanje da li je i njen suprug pomogao u njenom spasavanju kaže da nije, već da je samo rekao da je pustimo, jer uskorotreba doći Hitna pomoć.

Druge komšije kažu da nisu čuli da su se supružnici svađali.

U PITANJU POKUŠAJ SUICIDA? Prvi rezultati istrage nagovještavaju da se radi o pokušaju samoubistva. Ipak, glumica nije ostavila oproštajnu poruku, a u trenutku pada u stanu je bio i njen suprug.

Zbog šoka, on sinoć nije bio u stanju da pruži potpune informacije, tako da s njim danas policija treba obaviti još jedan razgovor, kako bi se utvrdilo da li se radi o pokušaju samoubistva ili ne.

Neda je u dugogodišnjem braku sa maksilofacijalnim hirurgom Miloradom Meštrovićem.

Neda Arnerić, jedna od najpoznatijih srpskih glumica rođena je 15.07.1953. godine u Knjaževcu. U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.

Već sa trinaest godina snimila je svoj prvi film “San”, scenariste i reditelja Puriše Đorđevića i postala prva dječija filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Dvije godine kasnije, kao petnaestogodišnja djevojčica, upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Arnerić je 1980. godine diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1985. do 1999. godine vodila je galeriju “Atrijum” u Beogradu. Višestruko je nagrađivana za filmske uloge.

doznajemo.com