cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAVIČAN PRIZOR U CAZINU: Nećete vjerovati šta je Ekremu Abazoviću udavilo preko 40 zečeva…

Prošle godine jedna noć bila je kobna za domaće zečeve koje uzgaja Ekrem Abazović u cazinskom naselju Gečeti. Posjetili smo lice mjesta, a kako nam priča Ekrem, u jutarnjim satima obavljajući svoje...

Ta noć bila je kobna za domaće zečeve koje uzgaja Ekrem Abazović u cazinskom naselju Gečeti. Posjetili smo lice mjesta, a kako nam priča Ekrem, u jutarnjim satima obavljajući svoje redovne obaveze dočekala ga je stravična slika ispred mjesta gdje su zečevi smješteni.



U noćnim satima psi lutalice su provalile u drvene jedinice gdje su zečevi smješteni nakon čeka je doslovno uslijedio pokolj. Od oko 50 zečeva koje je Ekrem posjedovao, preko 40 komada su podavili psi lutalice, jedan manji dio su pojeli ili raznijeli, dok je većina ostala u Ekremovom dvorištu.

Na lice mjesta izašla je jedinica Policije, Komunalni redar te Veterinarski inspektor gdje je zabilježeno stanje, a Ekrem se nada da će mu šteta biti nadoknađena, obzirom da je u penziji te da mu je to jedna vrsta prihoda, pored plastenika, kojeg su u svojoj noćnoj akciji psi također oštetili poderavši najlon.

U razgovoru s Ekremom, rekao nam je da ukupna šteta koja mu je nanesena u pokolju zečeva od strane pasa lutalica iznosi oko 1.500 KM. Od ostatka zečeva koji su preživjeli napad pasa nada se da će u narednom periodu povećati broj, te će se svakako nastaviti baviti uzgojem zečeva od čega se da solidno zaraditi.


Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: cazin.net