cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEVRIJEME NAČINILO HAOS U SARAJEVU: Nestalo struje, saobraćaj blokiran…

Usljed nevremena koje je danas oko 19 sati pogodilo područje Sarajeva, gradski saobraćaj bio je nakratko obustavljen dok je u jednom dijelu grada nestalo struje.

''Imali smo nekoliko saobraćajnih nesreća prijavljenih upravo u tom periodu. Nismo imali nekih neobičnih intervencija'', kazali su za N1 iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.






Voda je u nekim dijelovima grada usporila i otežala saobraćaj. Neke su raskrsnice pod vodom. Potvrđeno je to za N1 iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

''Saobraćaj je otežan u cijelom gradu, sve veće raskrsnice su poplavljene, ali prema informacijama kojima raspolažemo, trenutno saobraćaj nigdje nije u potpunosti obustavljen'', rekli su u BIHAMK-u.

''Prema informacijama Civilne zaštite FBiH, najkritičnije stanje je u općinama Stari Grad i Centar zbog izlijevanja vode sa Trebevića'', ispričala je za N1 Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite.

Veliki broj intervencija zabilježila je večeras Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo. Vatrogasci su na terenu, a njihova vozila mogu se primijetiti u brojnim dijelovima grada.

Ekipa N1 primijetila ih je ispred zgrade Razvojne banke u kojoj su također imali jednu intervenciju. Više informacija o nevremenu u Sarajevu donosimo u narednim informativnim emisijama.

N1