cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SPREMA LI NAM SE OPET KATASTROFA: Pogledajte koliko padavina se prognozira u martu?!

Poučeni iskustvom od prije dvije godine, kada je cijela zemlja za samo dva dana potopljena, nagovještaj martovskih padavina već sada budi slutnje i strah.

Nakon sunčanog i neočekivano toplog februara, slutio se kraj zime… No prognoze za mjesec mart, iako donose temperature iznad nule, ne nude puno prostora za optimizam. Prema nagovještajima meteorologa, čeka nas izuzetno kišan mjesec.


Poznati svjetski meteo sajt accuweather.com, u dugoročnoj prognozi za mjesec mart najavljuje kišu iznad BiH sve do sredine mjeseca, kada se očekuje novi pad temperatura, a kišu bi mogao zamijeniti snijeg. Pahulje bi nas trebale pratiti povremeno od 15. do 18. marta, nakon čega se ponovo očekuje kiša.

Prvi sunčani dani trebali bi stići nakon 20. marta, ali bi se sve do kraja mjeseca mogli smjenjivati sa kišnim intervalima, kako se očekuje da će započeti i prvi dani aprila.

Popularni norveški sajt yr.no također najavljuje dugo kišno razdoblje iznad BiH, ali sa malo više optimizma, predviđajući kratkotrajne sunčane periode između oblaka. Prvi pretežno sunčani dan najavljuje se za 8. mart, no ne i naročito topao, sa maksimalnom temperaturom od 12 stepeni…

Doznajemo.com