cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SRBI SRBUJU U BEOGRADU: Pogledajte kakav su udarac za Dan neazavisnosti na BiH pripremili Dodik i Nikolić…

Entitet Republika Srpska želi da njeni građani žive slobodno i da se što više poveže sa Srbijom, poručio je danas u Beogradu predsjednik RS-a Milorad Dodik na svečanom prijemu povodom Dana RS-a i godišnjice proglašenja prvog Ustava RS-a.

Svečanosti u Starom dvoru prisustvovao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh srpski Irinej.


"Vjerujemo u snagu Srbije koja se pokazuje kao regionalni faktor mira i stabilnosti. Da se mi pitamo odavno bi bili integrirani", poručio je Dodik.

Kako je istaknuo, Republika Srpska je mjesto slobode za sve, ljude različitih vjera i nacija koji žele u njoj da žive, prenose srbijanski mediji.

"Republika Srpska ima samo jedan cilj - da živimo slobodno i da se što više povežemo sa Srbijom. Srpska voli Srbiju", rekao je on.

Dodik je rekao da je RS pokazala da može da izađe još jača uprkos svim iskušenjima, jer je u biti njenog postojanja želja za slobodom.

Dodik je zahvalio Srbiji i Rusiji na pomoći u očuvanju RS-a, ističući da je Rusija intervenirala u Vijeću sigurnosti da se ne poništi ono što je njegov entitet dobio.

Dodik je naveo da su Srbe lažno otpuživali da su tokom rata ubili 300.000 Bošnjaka i da je na tome Zapad gradio politiku prema RS-u, ali da je prema nekim procjenama od raspada bivše Jugoslavije u svim ratovima ukupno poginulo 120.000 ljudi.

"Gospodo sa Zapada, lagali ste", poručio je Dodik ističući da RS odbija sve nametnute odluke.

Klix