cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DA LI STE IKADA PROTRLJALI LICE LIMUNOM? OVO JE ODLIČAN RAZLOG DA TO URADITE

Možete iscijediti sok limuna u zdjelu i njime natopiti blazinicu.

Masna koža i začepljene pore često rezultiraju bolnim, neugodnim aknama koje nerijetko ostavljaju ožiljke na licu.


Kako biste to spriječili, trljajte kožu lica s limunom.

Možete iscijediti sok limuna u zdjelu i njime natopiti blazinicu. Zatim iscijedite višak soka limuna i istrljajte blazinicom područje kože koje je zahvaćeno aknama. Ostavite da se tretirano područje kože osuši, oko desetak minuta. Nakon toga isperite lice s vodom i osušite s čistim ručnikom. Postupak ponavljajte dvaput na dan.

Limun i med

Sok od limuna možete pomiješati i s, primjerice, medom i na taj način dodatno nahraniti svoju kožu. Oba sastojka dobro promiješajte u posudi i smjesu prstima nanesite na područje kože s aknama i ostavite da djeluje pet minuta. Nakon toga kožu isperite vodom i osušite čistim ručnikom. Postupak ponavljajte jednom na dan.

Limun i bjelanjak

Pomiješajte jedan bjelanjak i dvije jušne žlice soka od limuna. Smjesu razdijelite u tri dijela. Prvi dio nanesite na kožu i ostavite pet do sedam minuta, a zatim nanesite drugi dio smjese. Ponovite postupak i s trećim dijelom. Nakon pet do sedam minuta očistite kože s toplom vodom i osušite. Ponavljajte redovito po potrebi.

Limun i jogurt

Pomiješajte limun i jogurt da dobijete pastu. Nanesite rukama na područje s aknama, ostavite par minuta da djeluje. Zatim isperite toplom vodom i osušite. Ponavljajte redovito po potrebi.

Hayat/vecernji.hr