cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TRAŽIO SKRBNIŠTVO NAD DJETETOM SAMO ZBOG NOVCA: Otac ubio četverogodišnju kćerku…

Otac, koji je dobio starateljstvo nad četverogodišnjom kćerkom kako bi dobijao veću socijalnu pomoć, pretukao je dijete na smrt samo četiri mjeseca kasnije, rečeno je na sudu.

Carl Wheatley priznao je ubistvo malene Alexe-Marie Quinn (4) u martu prošle godine, samo dva mjeseca nakon što su mu vlasti odobrile da uzme dijete od udomitelja.


Frustrirani radnik supermarketa izgubio je živce i premlatio dijete, rečeno je na suđenju.

Carl tvrdi da je pozvao hitnu pomoć dvije minute nakon što je Alexa-Marie prestala disati, ali iz tužiteljstva kažu da je djevojčica mogla biti mrtva satima.

Na sudu je također rečeno da je nekoliko sedmica ranije, Carl prebio djevojčicu i da joj je tada ispalo nekoliko zuba. Na internetu je pretraživao ‘kako smanjiti otekline’ i ‘kojim ljepilom zalijepiti zube natrag’.

Tužitelj Christopher Donnellan je rekao da se Carl borio za skrbništvo nad kćerkom i trogodišnjim sinom kako bi ostvario veće doplatke za djecu.

-Mislio je da će skrbništvo nad djecom dovesti do većih beneficija i do boljeg smještaja.

Tokom suđenja je rečeno da je Carl pozvao hitne službe 12. marta prošle godine u 9.00 sati, nakon ‘perioda neprestanog premlaćivanja’. Tvrdio da je Alexa-Marie prestala disati prije dvije minute, dok tužiteljstvo smatra da je djevojčica bila mrtva ranije.

Kada je napokon nazvao hitnu pomoć, rekao im je da se djevojčica utopila jer je vjerovao da ima tekućinu u plućima.

-Ona se utopila u tekućini, možda je ima u plućima. Hitno joj treba pomoći. Kod mene je samo nekoliko mjeseci, bio sam frustriran, naudio sam jadnom djetetu. Bio sam iskren s vama, moram misliti na dijete – rekao je operateru.

-Izgubio je živce s njom, a njoj je samo četiri godine – rekao je tužilac.

-To nije bio samo jedan udarac, to je bilo kontinuirano razdoblje premlaćivanja.

Na sudu je rečeno da je u ranim jutarnjim satima kada je Alexa-Marie umrla, njen otac je na internetu pretraživao ‘šta može uzrokovati unutrašnje krvarenje’ i ‘mogu li se modrice inficirati’.

Tužitelj je naglasio da je otac premlaćivao djevojčicu i sedmicama prije njene smrti.

Alexa-Maria živjela je kod udomitelja nakon što su je socijalne službe oduzele od majke Victorie. Nakon što je DNK analiza pokazala da je Carl njen otac, smio je posjećivati pod nadzorom.

Nakon niza posjeta dodijeljeno mu je puno skrbništvo nad djetetom.

Izvor: doznajemo.com