cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Nakon međusobnih provokacija Muftija Zukorlić otišao u Banja Luku i sjeo na Dodikovo mjesto…

Karadžićev postdaytonski predsjednik Genocidne tvorevine Milorad Dodik rekao je da je muftija sandžački Muamer Zukorlić ostrašćeni vjerski fanatik koji pokušava da izgradi svoju političku karijeru, ali da ne vidi razloga zbog kojih se miješa i u dešavanja u BiH i zašto ga proziva, prenose Nezavisne. Dodik je pozvao Zukorlića da dođe u Banjaluku, pa da kaže šta ima.

Ipak, da podsjetimo Karadžićevog nasljednika Dodika, kada je muftija Zukorlić bio u Banskim dvorima, da je on pobjegao iz Banja Luke. Svakako da će doći Sandžački muftija i to u svakom gradu u Bosni i Hercegovini, ali da se sa Miloradom kojim slučajem isto ne ponovi.

Dodik je naglasio da onako kako Bošnjaci politički hoće BiH, to nije moguće, bez obzira da li je Milorad Dodik predsjednik ili ne.

“Nikada neću dozvoliti da se smanji uloga Republike Srpske, a poveća BiH. Ne vjerujem u BiH, jer je ona promašeni međunarodni, politički i pravni projekat”, rekao je Dodik.

Naravno da Dodik ovakve i slične prijetnje svakodnevno upućuje dok bošnjačka politička uspavana banda šuti.

On je istakao da BiH nije dobra ni Bošnjacima, jer ne osigurava život nikome ko ovdje živi i apsolutno ne vodi računa, čak ni da zaštiti domaću proizvodnju što se, kako je rekao, ponovo pokazalo i sada kada je riječ o situaciji sa proizvodnjom mlijeka.

Podsjećamo da je Sandžački muftija Zukorlić u Malmeu odgovorio na pitanje o Dodikovim prijetnjama Bošnjacima i cijepanju BiH: “Odgovoriću mu tako da više nikada progovoriti neće. Neće on cijepat BiH, u to budite sigurni. On dobro zna da ima jako mnogo onih koji to neće dozvoliti. Takvih je na hiljade samo ih treba usafiti”, naglasio je muftija Zukorlić.

Izvor: Bošnjaci.net

Pogledajte nastup Muftije Zukorlića na Face TV



Izvor: sandzakpress.net