cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

JEDANAEST STVARI KOJE UNIŠTAVAJU NAŠU KOŽU: Ako želite izgledati mlado i zdravo izbjegavajte sve ovo…

Najbolji način da naša koža izgleda mlado i zdravo je izbjegavanje onih stvari koje ju mogu oštetiti.

Mnoge stvari koje svakodnevno radimo, mogu uzrokovati oštećenja na koži koja nisu uvijek odmah vidljiva. Donosimo vam 11 stvari koje radimo na dnevnoj bazi, a mogu rezultirati suhom, beživotnom i naboranom kožom.


Spavanje s šminkom

Odlazak na spavanje s šminkom može dovesti do bakterijske infekcije i začepljenih pora, što može uzrokovati akne. Od ostatka koji ostaje na jastuku se možete čak i razboljeti. Svake noći prije odlaska u krevet, uklonite šminku, a zatim temeljito isperite lice i hidratizirajte ga prije odlaska na spavanje.

Preskakanje obroka

Preskakanje obroka može uzrokovati brže starenje kože te njeno isušivanje. Pokušajte u prehranu uključiti vitamin C (naranča, limun), B3 (kikiriki), E (avokado) i A (slatki krompir). Na taj će te način napraviti dobru stvar za svoju kožu.

Nedovoljno tekućine

Tijelo se sastoji od oko 70% vode. Svaka stanica i svaki organ u našem tijelu treba vodu za normalno funkcioniranje. Kada ne konzumiramo dovoljno vode, zadnje mjesto na koje ona odlazi je koža. Bez odgovarajuće hidratacije koža postaje suha i naborana te gubi napetost i elastičnost.

Piling kože

Piling uklanja mrtve stanice kože ali također može oštetiti vašu kožu i kapilare koje se nalaze odmah ispod površine. Blagi piling jednom sedmično trebao bi biti dovoljan da bi vaša koža izgledala zdravo i njegovano.

Kafa

Kofein je glavni krivac za suhu kožu i povećanje bora. Kako bi svojoj koži pružili vlažnost, pijte puno vode kojoj možete, za poboljšanje okusa, dodati krišku voća poput naranče ili limuna.

Duga vruća kupka

Iako je povremena duga i vruća kupka dobra, ona zapravo uklanja vanjski sloj epidermisa, što može dovesti do suhe i ljuskave kože. Kada vaša koža tokom kupke počne crveniti ili da vas svrbi, znate da je vrijeme za izlazak iz vode.

Isprobavanje novih kozmetičkih proizvoda

Da biste izbjegli neočekivane reakcije, uvijek testirajte nove proizvode – kozmetiku i losine – na malom dijelu kože. Odaberite neki dio ruke kako biste izbjegli alergijsku reakciju na licu.

Čupanje obrva

Čupanje obrva može izazvati ozbiljna oštećenja na koži. Za početak, uvijek operite pincetu antibakterijskim sapunom. Zatim pripremite kožu stavljanjem vrućeg ručnika na područje obrva kako bi se otvorile pore. Nakon čupanja obrva, smirite kožu aloa vera losionom kako bi izbjegli crvenilo i urastanje dlačica.

Korištenje pogrešnih preparata

Ljudi rade veliku pogrešku kada peru lice sapunom koji je namijenjen za tijelo. Koristite samo blage preparate za čišćenje lice, osobito ako imate osjetljivu kožu. Ako je vaša koža sklona aknama, koristite preparate bez ulja. Za suhu kožu najbolje je upotrebljavati losione koji zadržavaju vlagu kože.

Nošenje prljavih naočala

Ne zaboravite svoje sunčane naočale držati čistima. Bakterije koje se nakupljaju na njima mogu ući u pore oko nosa i uzrokovati iritacije. Redovito čistite cijele naočale, a ne samo stakla.

Prljavi jastuci

Noću vaša koža dobiva priliku za odmor i izbacuje mrtve stanice. Te mrtve stanice nakupljaju se s vremenom na jastuk, ostavljajući bakterije i toksine. Kako bi vaša koža ostala zdrava, barem jednom u dvije sedmice mijenjajte jastučnicu.

Izvor: doznajemo.com/Kiwi.hr