cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PREMIJER VUČIĆ O SVIREPOM ZLOČINU U BORČI: Policija zna ko je ubio Jelenu, ali još nema dokaza…

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je da policija zna ko je ubio zvijezdu ``Granda`` Jelenu Marjanović!  Problem je, međutim, objasnio je Vučić, što ni poslije više od pet mjeseci istrage tužilaštvo nema dovoljno čvrst materijalni dokaz na osnovu kog bi policija uhapsila zločinca koji je 2. aprila na nasipu u Borči Jeleni zvjerski razbio glavu sa čak 33 udarca kamenom!


Ništa bez dokaza

Govoreći o zločinu koji tačno 163 dana potresa Srbiju, predsjednik Vlade je rekao:

- Mislim da policija zna sve, ali još traži materijalne dokaze. Veoma je važno i za državu da se ovaj slučaj riješi. Ubistvo Jelene Marjanović postalo je državna tema. Tužilac, međutim, nije zadovoljan prikupljenim dokazima i zato ubica još nije uhapšen...

I u policiji su nezvanično potvrdili premijerove riječi. Inspektori koji rade na ovom slučaju kažu da su ``prilično sigurni`` ko je Jelenin ubica, ali da im nedostaju dokazi.

- I na osnovu poligrafskih ispitivanja i na osnovu još nekih posrednih dokaza i izjava svjedoka možemo sa velikom sigurnošću da kažemo da znamo ko je ubica. Ipak, da bismo zločinca uhapsili, treba nam materijalni dokaz, a mi taj dokaz, bar zasad, nemamo - kaže izvor Informera iz policije. Na naše pitanje da li je ``prvoosumnjičeni`` član porodice Marjanović nije htio da odgovori.

Na drugoj strani, advokat Slobodan Šoškić kaže da je vjeruje u tvrdnje premijera Vučića da su policajci operativnim putem saznali ko je ubica, ali da to ne mogu dokazima da potvrde...

- Kad se istraga oduži, a pomaka nema, ljudi uglavnom pomisle da je to neuspjeli slučaj. Ali u praksi je to mnogo drugačije. Sigurno je da su policajci na tragu počiniocu i da su ga otkrili poligrafskim testiranjima, saslušanjima, forenzičkim analizama... Nažalost, to ništa nije dovoljno niti merodavno na sudu da bi tužilaštvo pokrenulo postupak gonjenja i krivičnog postupka - ističe Šoškić.

Da su inspektori koji rade na slučaju sasvim sigurno prikupili mnogo materijala koji ukazuju na ubicu, smatra i ugledni kriminolog Dobrivoje Radovanović.

- Nije ovo prvi ovakav slučaj, česte su ovakve situacije. Policija verovatno ima puno informacija o tome ko bi mogao da bude ubica, ali od toga ništa ne može da iskoristi jer nema materijalne dokaze. Vrlo je moguće da će ceo slučaj i ostati na ovome, a može da se desi da se potpuno nenadano naleti na neki dokaz, ali dotad mogu proći i godine... - ističe Radovanović.

Čekati da neko ``pukne``

Za ovakve, očigledno dobro osmišljene zločine treba strpljenja, naglašava policijski ekspert Marko Nicović, koji kaže da je sasvim moguća iznenadna promjena okolnosti koja će raskrinkati ubicu i dovesti ga pred sudiju.

- Praksa pokazuje da ovakvi filmski zločini mogu biti riješeni i poslije nekoliko godina, ako se promijeni neka ključna okolnost. Imao sam takvih slučajeva i u svojoj karijeri. Na primjer, šta ako Jelenina kćerka Jana, kada poraste, počne da povezuje neke stvari i shvati ko joj je ubio majku, ili neko od porodice popusti pod pritiskom javnosti, pa progovori sve što zna... To su jednostavno okolnosti na koje istraga ne može da utiče, one dolaze same od sebe i zato je potrebno vrijeme - kaže Nicović.

Informer.rs