cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DŽEKO NIJE IGRAO JER JE DOGOVORIO TRANSFER: Dijamant se vraća u Englesku…

Roma je danas u prvom današnjoj susretu italijanske Serije A na svom Olimpicu sa 3:0 savladala Chievo.

Golove za Romu postigli su Radja Nainggolan (18), Antonio Ruediger (39) i Miralem Pjanić (85).


U ovom susretu ni minute u igri nije dobio Edin Džeko, koji je po svemu sudeći već dogovorio transfer kolo prije kraja sezone u Seriji A.

Trener Rome Luciano Spalletti jučer je i sam potvrdio zbog čega Džeko sjedi na klupi.

"Istina je da Džeko nije igrao mnogo od kada sam ja došao u Rim i to je moja krivica. Način na koji Roma najbolje funkcioniše je bez Džeke, ali sa trojcem Salah, El Sharaawy, Perotti", rekao je Spalletti.

Nažalost po Džeku, Roma je i danas funkcionisala odlično, te je novom pobjedom došla na korak od druge pozicije na tabeli, što znači izbjegavanje doigravanja u Ligi prvaka iduće sezone.

S druge strane, Džeko je drugi najplaćeniji igrač Rome, iza Danielle De Rossija, a rimski klub jednostavno nema taj luksuz da tako skupog igrača drži na klupi, pa su Dijamantu date odriješene ruke u pregovorima.

Čini se kako je Džeko u ovom trenutku najbliži prelasku u West Ham, čiji menadžer Slaven Bilić želi vidjeti Dijamanta u dresu Čekićara naredne sezone.

Džeko se davno dokazao u Premier ligi i upravo bi mu klub profila West Hama mogao odgovarati, jer bi bio glavna opcija u napadu, a tada je najubojitiji. Eksperimenti sa Džekom kao "lažnom devetkom" u Romi su prošli bezuspješno.

zmajevibih7.blogspot.com