cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO SE DUGO ČEKALO: Odbio Srbiju, želi igrati za BiH…

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Mihael Modić član je omladinskog pogona italijanskog “Milana” u čijim redovima nastupa već nekoliko godina sa velikim uspjehom.

Osim njega član “cveno-crnih” je i njegov stariji brat Andrej koji je ujedno i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sa ekipom Mladosti iz Kotor Varoši učestvovali su na Fragari kupu u Preševu u periodu od 2008. do 2010. godine gdje su ih spazili emisari “đavola”.


Ubrzo su obojica postali članovi prestižne fudbalske akademije italijanskog “Milana”.

Na samom početku razgovora istakao je činjenicu da se jako ponosi na svog brata Andreja. “On mi je najbitnija osoba u životu”, rekao je on.  U nastavku je istakao svoje zadovoljstvo uslovima koji vladaju u klubu. “Što se tiče trening kompleksa imamo sve uslove koji su nam potrebni da postanemo neko i nešto”, rekao je Mihael. On poručuje da sav razvoj fudbalera u ovom klubu uveliko ovisi i od samog igrača.

“Na nama je i na našoj volji i trudu”, ističe on. Glavni mu je cilj prvo da bude čovjek pa tek onda profesionalni fudbaler.

Modić je talentovani mladi krilni igrač koji može igrati na obje pozicije krila a i kao napadač. Ekipa fudbalske akademije Milana za koju nastapa Mihael je druga sa 36 bodova nakon 16 odigranih kola ove sezone. Na naše pitanje da li bi se odazvao pozivu iz N/FS BIH da nastupi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dobili smo potvrdan odgovor. “Odazvao bih se pozivu”, kratko i jasno je rekao potencijalni bosanskohercegovački reprezentativac.

Iz krovne kuće BH fudbala mladog fudbalera su kontaktirali tek nakon što je dobio poziv da nastupi za odgovarajuću reprezentaciju Srbije.

Izvor: zmajevibih7.blogspot.com