cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

MILENA, TI SI NAM SAD I MILENA I DRAGAN: Na ove riječi velika Milena Dravić je tiho zajecala…

Najljepši par naše kinematografije Milena Dravić i Dragan Nikolić prije par dana rastali su se zauvijek. Njihova ljubav je bila velika. Svako je mogao samo da im pozavidi na skladu i idili koje je ovaj par uspio da ostvari u svom braku. Iako su bili velike zvijezde, i jedno i drugo nikad sebi nisu dozvolili da budu predmet tračeva ili bilo kakvih skandaloznih dešavanja. Jednom riječju - bili su idealan par.


Iako su se vjenčali na brzinu, spontano, u pauzi za ručak nakon snimanja par scena za dramu Duška Radovića ``Kako su se volele dve budale``, njihova ljubav je bila vječna.

Dvije budale su se doista voljele, jako.

Na sahrani Dragana Nikolića njegovoj voljenoj je zasigurno bilo najteže. Dok su na komemoraciji njegovi prijatelji izgovarali lijepe riječi upućene pokojnom glumcu, niko se nije usudio da zaobiđe Milenu Dravić.

O njima se uvijek priča kao o cjelini. Skladnoj, idiličnoj, koja jedna bez drugog dela ne može da opstane. Sad je taj jedan dio ostao sam.

To je najbolje primijetio Rade Šerbedžija u toku čijeg govora je Milena lila suze. Njene suze nisu potekle bez razloga - i ona je svjesna da su Šerbedžijine riječi i te kako istinite.

- Gaga je bio najveći laf koji se pojavio na beogradskom asfaltu. Svojom mađioničarskom magijom znao je od Dragana postati Dragan i Milena. Znali su u paru tako zasijati. Gago, moj dragi, prije par mjeseci rekao si mi: ``Rašo, ti nisi moj filmski brat, ti si moj pravi brat.`` Gago, ti nisi samo moj brat, ti si brat svih nas - kroz suze je zborio Šerbedžija.

Potom se glumac obratio i Mileni:

- Milena. Ti sad moraš biti Milena i Dragan - završio je glumac.

Na ove riječi Milena je tiho zajecala.

Tokom cijele komemoracija Milena je brisala suze. Glumici zasigurno nije bilo lako da sluša kako najbolji prijatelji njenog Gage kazuju o njemu samo lijepe riječi. Pojedini su se čak prisjetili i njihovog zajedničkog rada, dogodovština koje su na snimanjima sa njim preživjeli.

U pauzama između njihovih govora, smjenjivale su se scene iz Draganovih filmova. Ponovo vidjeti svog Dragana na velikom platnu, čuti njegov glas i pogledati ga u oči, Milenu je slomilo.

Ona kao da je jedva čekala da se komemoracija završi kako bi se povukla od očiju javnosti i kako bi mogla svoju tugu da sakrije, duboko u samoj sebi.

Na sahrani se već Milena držala stoički. Možda je sve svoje suze istrošila na komemoraciji, ali se čak i na Novom groblju vidjelo da joj nije lako. Iako se svojski trudila da ne pusti ni jednu suzu, Milenino lice i grč u kojem je tokom cijele sahrane stajala odavao je sigurni utisak da joj nije lako.

Pored nje se nalazio veliki broj njenih prijatelja. Neki, poput Žarka Lauševića koji je doputovao specijalno iz Amerike sve vrijeme je stajao pored Milene. Tu je bio i Nebojša Glogovac. Očigledno da su Mileni upravo njeni prijatelji dali snagu.

Pored njih na sahrani se našao jako veliki broj mladih glumaca, koji su zbog njenog Gage lili suze. Vjerovatno je Milena u njima vidjela nastavak velikog djela koje je Dragan započeo, i koje će te omladina, krenuvši za njim, sigurno završiti - stvaranje jednog boljeg, vedrijeg društva u kom se znaju prave vrijednosti i u kojima je osmijeh najvažnija stvar na svijetu. Možda je upravo to ono što je Mileni dalo snagu da ovaj težak trenutak podnese sa toliko dostojanstva.

Riječima Radeta Šerbedžije:  ``Milena, ti si nam sad i Milena i Dragan``.

Espreso.rs