cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

KĆERKA MAJKE KOJA JE POLILA MUŽA BENZINOM I UBILA GA TVRDI: “Njih dvoje su bili u fenomenalnim odnosnima”…

U Kantonalnom sudu Tuzla u četvrtak je nastavljeno suđenje Elviri Mujačić iz Donje Orahovice, koju optužnica Tužiteljstva TK tereti za krivično djelo ubistva. Ona je optužena da je benzinom polila, a potom zapalila supruga Damira Mujačića (42), 18. septembra prošle godine, a koji je zbog opekotina drugog i trećeg stepena preminuo osam dana kasnije na UKC Tuzla.



Pred Sudskim vijećem, kojim predsjedava sutkinja Paša Softić, jučer je svjedočila Elvirina i Damirova kćerka Almasa Mujačić, koja je u dva navrata izjavila kako su njeni otac i mama bili u fenomenalnim odnosima.

Almasa je navela kako je njen otac radio u Kuvajtu 11 godina, 3 mjeseca i 25 dana te da su oni konstantno s njim bili u kontaktu putem Skypea. Damir Mujačić se iz Kuvajta vratio početkom 2015. godine, a pošto je sve češće konzumirao alkohol, priča Almasa, porodica se brinula za njegovo zdravstveno stanje zato što je bio srčani bolesnik. U Kuvajtu mu je, navodi ona, konstatiran i karcinom grla. Međutim, priča ona, Damir nije prestajao pušiti i konzumirati alkohol.

Kritičnog dana ona je zajedno sa maloljetnim bratom spavala u porodičnoj kući kada je čula vrisku u dvorištu. Izašla je i vidjela oca koji je ležao na travi te je čula kako joj majka govori da ga mora odvesti u Službu hitne medicinske pomoći u Gračanici jer se, kako je navela, “otac zapalio“. Navela je kako je opekotine imala i njena majka Elvira te da je babu, nakon hospitalizacije, posjećivala dva puta u toku dana sve dok nije preminuo.

Mujacic-ubistvo (1)Međutim, Damirova sestra Munevera Hodžić, koja je na suđenje stigla iz Fojnice, navela je kako sa bratom nije kontaktirala jer joj je to bilo zabranjeno. U deset godina, tvrdi ona, brata je vidjela tri puta. Isti je slučaj, navodno, bio i sa druge dvije sestre Muberom i Almasom.

– Zar je moralo ovako tragično da se završi. Zar je morala da ga zapali i ubije na tako svirep način – rekla je u sudnici Munevera Hodžić, zatraživši od Sudskog vijeća da izrekne najstrožiju moguću kaznu.

Jučer su saslušani i svjedoci Enis Selimović, Dino Karić, Mujo Bešić i Elmir Dedić, koji su 18. septembra 2015. godine bili u društvu sa Damirom u kafiću u sklopu autopraone, a svjedočio je i Smajil Mujačić, Damirov amidža koji se u tri navrata raspitivao za njegovo zdravstveno stanje dok je bio hospitaliziran na UKC Tuzla.

Doznajemo.com/Avaz.ba