cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Adnan Ćatić, svjetski prvak u boksu, stigao u Sarajevo… Pogledajt ešta će u BiH praviti…

Bokser Adnan Ćatić alijas Felix Sturm, svjetski prvak u WBO verziji, u 14.45 sati stigao je u Sarajevo.

On je avionom iz Kelna sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, gdje su ga dočekale brojni novinari, među njima i ekipa portala „Dnevnog avaza“.


- Super se osjećam u domovini. U Bosni i Hercegovini ću ostati dva mjeseca – kazao je Ćatić, koji je nedavno po peti put osvojio naslov prvaka svijeta, nakon što je u Oberhausenu pobijedio Rusa Fjodora Čudinova.

Naš bokser s njemačkim pasošem u Sarajevo je stigao s porodicom, suprugom Jasminom i sinom Mahirom i kćerkicom Nehlom. U glavnom gradu BiH boraviti nekoliko dana, nakon čega će otići u rodni Blagaj.

U nedavnom razgovoru za „Avaz“ potvrdio je da u BiH pokreće novi biznis, nakon što je širom svijeta razradio mrežu prodaje energetskih pića. Ovoga puta riječ je o modernom ugostiteljskom objektu.

- Moj dobar prijatelj, Turčin Nihat Serindik pozvao me je u biznis. On već ima nekoliko velikih ovakvih objekata, od Njemačke do Kine. Već postoji franšiza pa je i mene pozvao da se uključim u biznis, što sam rado prihvatio. Riječ je o lancu ugostiteljskih objekata, a bitno je naglasiti da je riječ o halal proizvodima. U Kelnu imamo jednu prodavnicu, a uskoro ćemo otvoriti još jednu – kazao je Ćatić za “Avaz”.

Popularni Ćatić već duže vrijeme sa Serindikom vodi “Ottomans Kebap & Burger”; koji je smješten u Kelnu, gdje naš bokser ima trening-centar za borilačke sportove.

- U Sarajevu planiramo otvoriti jedan objekt. Trenutno razmišljamo o jednoj savršenoj lokaciji, a u ponudi ih imamo tri. Ne bih otkrio gdje se one nalaze, ali ću dodati da bi se “Ottomans Kebap & Burger” u Sarajevu mogao otvoriti poslije ramazana, sredinom jula – kazao je Ćatić.

Avaz