cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

HOROR NA ULAZU U STAMBENU ZGRADU: Hitna je stigla za pet minuta, prebacila dječaka (12) u bolnicu, ali…

U utorak nešto iza 19.00 h u niškom naselju Krive Livade, u Elektronskoj ulici, na ulazu zgrade broj 1 nastradao je dvanestogodišnji dječak iz porodice Čolaković.


– Djeca su se kao i svake večeri igrala ispred zgrade. Bilo ih je pet-šest. Trčali su okolo pa su u jednom trenutku dvojica utrčala u našu zgradu. Odjednom se čula lomnjava stakla i vrisak. Kada sam izašao u hodnik vidio sam kako pored vrata u lokvi krvi leži dijete isječeno po licu, vratu, rukama – izjavio je jedan komšija.

– Dvojica dječaka su utrčala u zgradu i prošla kroz prva vrata nesmetano jer su bila otvorena. Međutim, druga, pokretna vrata, iza poštanskih sandučića su bila zatvorena. Dječak je u trku naletio na gornji dio stakla i bukvalno ga glavom i rukama probio. Bilo je to fatalno po njega – objašnjava ovaj čovjek.

Komšije su odmah pozvale Hitnu pomoć i ekipa je stigla za manje od pet minuta.

– Pokušali smo koliko se moglo da zaustavimo krvarenje, ali je to bilo liptanje iz više rana. Hitno smo ga prebacili u Klinički centar gdje su kolege uložile maksimalne napore da mu sačuvaju život, ali je sve bilo prekasno. Dječak je iskrvario – kažu u Hitnoj pomoći u Nišu.

Policija je poslije tragedije izvršila uviđaj.

Izvor: Doznajemo.com/Kurir.rs