cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

POLICIJA UPOZORAVA, STARE PREVARE OPET U MODI: Nepoznati muškarac ženi (62) iznio “fer” prijedlog…

Zasad nepoznati muškarac je s poda podigao narukvicu, pri tome se obratio gospođi koja se u tom trenutku zatekla pored njega i iznio joj “fer” prijedlog.

Tvrdeći da narukvica od čistog zlata i da vrijedi više stotina eura, on je 62-godišnjoj ženi rekao da smatra da su je zajedno pronašli i predložio da je zajedno prodaju i podijele novac, piše Novi list.


Žena mu je odmah predala njegovu polovicu novca, jer je ‘bio u žurbi’ i sama nastavila čekati navodnog kupca.

Nakon nekog vremena odustala je i otišla kod zlatara procijeniti vrijednost pronađenog nakita. Ispostavilo se da je ‘zlatna’ narukvica bezvrijedna bižuterija pa je prijavila prevaru policiji.

Sve se odigralo u Rijeci jučer oko 12:30 sat, ali to nije usamljen slučaj.

MUP zato poziva građane da nasjedaju na ovakve i slične prevare u kojima ih nepoznati ljudi obećavaju veliku dobit koja im prema zakonu ne pripada.

Varijanta je bezbroj, ali upravo je prodaja bižuterije pod zlato najčešća, ali su zabilježene i prevare s odjećom i uređajima, koji su ili sumnjivog podrijetla ili lažne marke.

Ukratko, ako je prilika djeluje predobra da bude istina, vrlo vjerojatno nije istina.

Policija poziva građane da sve takve pokušaje prevare prijave te da pokušaju zapamtiti izgled prevaranta kao i karakteristična obilježja (madeži, tetovaže) te registraciju vozila.

Izvor: doznajmeo.com