cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DETALJI ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO TUZLU: U Islamovića ispalio veći broj hitaca, pa iz jakne mrtvog čovjeka uzeo 20.000 maraka!

Zbog osnovane sumnje da je iz koristoljublja ubio Vahidina Islamovića (46) iz Jusića kod Zvornika, postupajući tužilac Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Mensuda Ahmetovića zvanog Memo (33), nastanjenog u Sapni. Također, Ahmetović je osumnjičen za nelegalno držanje oružja.


Podsjetimo, ua Islamovićem je porodica tragala od 29. marta, kada mu se izgubio svaki trag, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je jučer.

– Postoji osnovana sumnja da je Ahmetović 29. marta ove godine automobilom prevozio Islamovića iz pravca Sapne do Živinica, te je, kada su stigli do mjesta Maline u blizini Živinica, zaustavio automobil i iz pištolja ispalio veći broj hitaca u Islamovića u predjelu grudnog koša i stomaka, nanijevši mu povrede od kojih je Islamović odmah podlegao – potvrdio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva.

Nakon ubistva, Ahmetović je iz jakne oštećenog uzeo novac u iznosu od oko 20.000 KM (nešto više od 10.000 eura).

– Tijelo je odvukao u kanal pored željezničke pruge u blizini magistralnog puta M-18, posuo ga krečom i prekrio staklenom vunom i daskama. Po pronalasku tijela ubijenog, 9. aprila u jutarnjim satima, pripadnici MUP-a TK obavili su niz različitih istražnih i operativnih radnji na terenu, a također su urađena i određena vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ubistva – naveo je Arnautović.

Osumnjičeni je lišen slobode istog dana kada je tijelo pronađeno, a izvršen je pretres objekata i automobila na više lokacija na području Tuzlanskog kantona. U saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Zvornik izvršeni su pretresi i na tom području, te su pronađeni ukradeni novac i poluatomatska puška koju je imao osumnjičeni.

Izvor: doznajemo.com