cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEVJEROVATNO: Nakon što je dobio CRVENI karton, uprkos svemu, ovo nismo očekivali od Ronalda

U prvom susretu 20. kola Primere Real je gostovao kod Cordobe i jedva pobijedio sa 2:1. Pobjednički gol u 87. minuti djelo je Garetha Balea, koji je samo par minuta nakon što je Ronaldo dobio crveni karton zbog udaranja protivnika, najprije izborio slobodan udarac, a onda i penal te crveni karton (drugi žuti) Cartabije, koji je udarac velškog igrača zaustavio rukom. Bale je bio precizan i tri boda otišla su u Madrid.

Međutim, igra koju je pokazao Real protiv male Cordobe sigurno nije igra koja se očekuje od prvaka Starog kontinenta i vodeće momčadi Primere.
Cordoba je povela već u trećoj minuti nakon penala kojeg je skrivio Sergio Ramos igrajući rukom u vlastitom šesnaestercu. Nabil Ghilas je bio smiren i Cordoba je povela. Real je tada preuzeo inicijativu, i u 27. minuti stiglo je izjednačenje. Gareth Bale sjajno vidi Benzemu, a Francuz je zakucao loptu u mrežu.
U nastavku opet gledamo jako lošu igru Reala, a u samo dvije minute, u 55. i 57., Cordoba preko Cartabije i Bebea propušta razbiti Real. U 69. Florin Andone pogađa prečku.
Ronaldo je odigrao loše, a kulminacija nervoze dogodila se u 82. minuti kad je zbog udaranja protivnika dobio direktni crveni karton.
Nakon meča, putem Twittera je uputio izvinjenje svima, posebno Edimaru.
Izvor: Doznajemo.com/Index.hr