cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

IZGUBIO 40 KILOGRAMA PIJUĆI OVAJ NAPITAK: Nije ga teško napraviti, riječ je o običnoj kafi u koju treba dodati malo…

Otkako je tehnološki poduzetnik i investitor Dave Asprey prije dvije godine podijelio sa svijetom svoj recept za takozvanu ‘bulletproof’ kafu, otkrivši kako mu je ovaj napitak, između ostalog, pomogao da smršavi 40 kilograma, ova vrsta kafe postala je pravi hit diljem svijeta.

Bulletproof kafa, kako ju je nazvao Asprey, je gusti, kremasti napitak od kafe, maslaca i ulja, a osmišljena je tako da bude zamjena za obrok, piše Slobodna Dalmacija.
Ovu vrstu kafe vrlo jednostavno možete pripremiti na način da u svoju uobičajenu dozu kafe dodate oko maslaca i, po želji, malo kokosovog ulja te sve skupa smiksate u blenderu.
Preporučeni omjer sastojaka je sljedeći:
– 2 šalice kave.
– 2 kašike neslanog maslaca (može i više, ali ne preko 80 g)
– 1-2 kašike kokosovog ulja
Tajna ovog hit napitka je u visokoj koncentraciji masnoća koje sadrži, a koje produžava vrijeme koje je tijelu potrebno da probavi kofein, što rezultira većom razinom energije koju ćete osjećati tijekom cijelog dana.
Zahvaljujući dugotrajnom osjećaju sitosti koji proizvodi preporuča se i osobama koje se bore s viškom kilograma, a povrh svega – radi se o nadasve ukusnom napitku i definitivno najkremastijoj kafi koju ćete ikad probati.

Izvor: Doznajemo.com