cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ČITAVA PORODICA PRONAĐENA MRTVA: Ubica je bio neko na koga niko nije sumnjao!

Mjesecima je porodica Coleman dobijala prijeteće poruke i pisma. U jednoj je čak pisalo: “Tvoja porodica je gotova. Sve ću ih ubiti na spavanju!”


Christopher je bio šef osiguranja američke bogatašice Jojce Meyer, koja se obogatila pričajući po TV navodne korisne savjete iz oblasti duhovnog života.
Nkon što su stigle prijetnje gdje se navodilo da bi njegova familija mogla stradati, policija je pojačala zaštitu supruge Sheri (31) i sinova Garetta (11) i Gavina (9).
Uprkos tome, nakon nekoliko mjeseci svi su pronađeni mrtvi u svojim krevetima. Prijetnje smrću su se ostvarile, a kad je ubica otkriven – bila je to osoba na koju niko nije posumnjao. Barem ispočetka.
NAVIKAO SE NA BOGATSTVO. Chris je bio šef sigurnosti bogate Joyce Meyer, a taj mu je posao donosio mnogo novca kao i mogućnost da putuje širom zemlje. Joyce je vrijedila cijelo bogatstvo, imala je privatni avion vrijedan 7 miliona funti, kao i dom od milion funti. To je svijet o kojem je Chris bio ovisan, bilo je finansijski ugodno i imao je slobodu koju je koristio.
U svom domu u Illinoisu, lijepa Sheri bila je idealna majka i supruga. Djeca Gavin i Garett bili su pristojni i lijepo vaspitani. Chris se vani igrao s njima prije nego što bi ih stavio na spavanje.
No, njegov posao mu je omogućio da živi tajni život. Od 2008. godine imao je aferu s konobaricom Tarom, a koju je upoznao jer je bila Sherina prijateljica iz djetinjstva.
Dogovarao je susrete s Tarom, bio potpuno opijen. Dao joj je i prsten, poslao mnogo poruka, razgovarali su i o braku.

NIJE SE MOGAO RAZVESTI ZBOG POSLA. No, razvod je bio nezamisliv u Chrisovom svijetu. Njegova šefica Joyce je svim uposlenicima rekla da će biti degradirani ili otpušteni ako se razvedu.
Zatim, iz vedra neba Chris je dobio prijeteće e-mailove, u kojima je pisalo da mora odustati od posla kod Joyce, koja je kritizirana zbog raskošnog života svojih uposlenika. Nakon nekoliko prijetnji, policija je pojačala prisustvo oko njihovog doma, a 2009. godine poruka se pojavila na kućnom pragu: “Ističe vrijeme za tebe i tvoju porodicu”.
Izgledalo je kao da neko pokušava doći do Joyce, ali niko nije dobijao prijetnje osim njega.

U međuvremenu, Tara je Chrisu dala ultimatum. Ona je htjela da on napusti Sheri do 4. maja kako bi se oni mogli vjenčati. Kada je rok istekao, ona je nazvala Chrisa. On joj je rekao da su papiri za razvod spremni, i da ih namjerava dati supruzi već sljedećeg dana.
ŠOKANTAN PRIZOR. Rano 5. maja 2009. godine Chris je bio u teretani kad je nazvao svog komšiju, policijskog detektiva koji je znao za prijetnje. Detektiv je čak imao kameru u svom dvorištu koja je gledala u Chrisovu kuću. Chris mu je rekao da nije uspio dobiti svoju porodicu, a da su već trebali biti budni. Detektiv je nazvao policijsku stanicu, pa su on i policajci otišli u kuću da provjere šta se događa.
Kako niko nije otvorio vrata, ušli su kroz prozor. Crvenim sprejom na zidovima je pisalo “Platio si”, “Kažnjen”, “Gledam te”.

Sheri i djeca bili su mrtvi. Bili su zadavljeni u svojim krevetima kablom koji u okviru istrage nije pronađen.
Kada su policajci rekli Chrisu da mu je porodica mrtva, učinilo im se da su njegove suze neiskrene. Nije pitao kako su ubijeni, a pokušao je sakriti ogrebotine na rukama. Odmah je postao glavni osumnjičeni i odveden je na ispitivanje.
Insistirao je da je njegova porodica bila živa kad je otišao iz kuće, ali obdukcija je pokazala da su bili mrtvi od 5.30 ujutro.
MOTIV ZLOČINA. Policija je brzo doznala za Taru, što im je dalo motiv ubistva. Nadzorna kamera u susjednom dvorištu pokazala je da niko drugi nije ušao u kuću, a ničiji drugi DNK nije pronađen.
Izvještaji kreditnih kartica pokazali su da je Chris kupio sprej kojim su ispisani zidovi u kući. Chris je priveden zbog ubistva.
U četvrtom mjesecu 2011. godine počelo je suđenje. Priznao je aferu, ali ne i krivicu, a nosio je pancirku zbog vlastite zaštite.
Javnost je bez daha pratila slučaj, bilo je to suđenje iz snova za medije – slučaj je zanimao svakoga.

Stručnjaci su potvrdili da su Sheri i dječaci umrli između 3.00 i 5.00 sati, kad je Chris bio kod kuće. Članovi porodice plakali su kad su pokazali fotografiju mrtvih dječaka u njihovim krevetima.
Eksplicitne fotografije, poruke i snimke seksa Chrisa i Tare pokazane su poroti. Tara je svjedočila da je Chris obećao da će supruzi dati papire za razvod na dan ubistva.
Presuda je donesena dvije godine nakon tragedije. Chris je osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Izvor: Doznajemo.com