cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

CIJELA DRŽAVA U ŠOKU: Muškarac (60) četiri mjeseca spavao pored mrtve majke, kad je policija ušla u kuću…

Novica S. (60) iz sela Sikole kod Negotina je više od četiri mjeseca u kući držao tijelo svoje mrtve majke Desanke Gačić (77), doznaje Alo!o!


On je majku obukao i stavio je u krevet u njenoj sobi. Novica se najnormalnije ponašao tih dana, hodao po selu, pričao sa ljudima, spremao ručak i spavao u sobi u kojoj je bilo tijelo njegove preminule majke.
Kako piše ovaj dnevni list, Desankin sin je u policiji rekao da nije imao novca da je sahrani. Inače, Novica S. ima teške psihičke probleme.

Pošto više mjeseci nisu viđali Desanku, komšije su se zabrinule i njen nestanak su prijavile policiji. U Desankinu kuću je odmah otišla ekipa policije, zajedno sa ljekarom Hitne pomoći, a prizor koji su zatekli u kući bio je više nego užasan.
“U krevetu u kojem je starica najverovatnije i preminula zatekli smo samo kostur. Nije bilo tragova nasilne smrti”, rekla je za Alo! mrtvozornica Aleksandra Paunović.

Na kosturu su se nazirali tragovi odjeće koju je starica imala na sebi i prostirke kojom je bila prekrivena. Nikome još nije jasno kako je u kući u kojoj se prethodnih mjeseci raspadalo tijelo boravio njen sin.
“Smrad je bio u cijeloj kući, koja je toliko trošna da samo što se nije srušila. Krevet na kojem je ležala starica počeo je da truli od tijela koje se na njemu raspadalo. Vjerovatno bi se proces raspadanja tijela ubrzao da se u sobi ložilo”, dodaje sagovornik lista blizak istrazi.
Preminula starica živjela je u kući sama sa šezdesetogodišnjim sinom. Zanimljivo je što staričin sin od trenutka njene smrti nije podizao majčinu penziju, a porodica Gačić nije bila korisnik socijalne pomoći.

Izvor: Doznajemo.com