cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

MLADA JE UMRLA SVOJE PRVE BRAČNE NOĆI: Nećete vjerovati zbog čega…

Vjenčanje bi trebalo da bude jedno od najljepših momenata u životu, ali šta se dogodi kada se pretvori više u noćnu moru nego u san! Šta se dogodi kada čak niste ni dovoljno stari da slavite vjenčanje jer ste natjerani da se udate? Za ovu 8-godišnju djevojčicu iz Jemena noćna mora pretvorila se u realnost kada su je njeni roditelji udali za čovjeka 5 puta starijeg od nje. U noći vjenčanja ona je umrla od unutrašnjeg krvarenja kada je njen novi ``muž`` silovao. Sa 8 godina!


Ova praksa je normalna pojava u Jemenu, gdje je više od četvrtine ženske populacije u 2012. godinu vjenčano prije 15. godina života.

Zbog strahota kao što je ova mnoge grupe širom svijeta traže zabranu za ovu vrstu tradicije, sa argumentom koji navodi da smo se odavno pomjerili sa nivoa varvarizma i da tako treba i da nastavimo, mada su naišli na veliki otpor od trenutnog stanovništva Jemena.

Ovo zaista nije nešto što želimo da se dešava u 2016. godini. Iako je tradicija nešto što treba njegovati i čuvati, ipak postoje neke stvari koje na prvom mjestu ne bi trebalo ni da postoje.

Kurir