cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ OTKRIO STRAŠNE DETALJE IZ DJETINJSTVA: Moj otac mi je jednom…

IbrahimovicKako je sin bosanskog domara i hrvatske čistačice, razvedenih od njegove druge godine, stigao do toga da bude “kralj Švedske”?

To je, između ostalog, novinar engleskog Guardijana pitao Zlatana Ibrahimovića tokom intervjua koji su imali i, bilo je sasvim očekivano, dobio jak odgovor.


“Zanima vas kako je propalica iz Rosengarda stigla čak do ovdje, gdje sam sada?”, uzvratio je Ibrahimović pitanjem.

“Niko nije vjerovao da mogu. Svi su me ponižavali, nazivali pogrdnim imenima. Mislili su da ću propasti jer imam dugačak jezik… Mislili su da je vizija koju je imao ovaj čovjek ovde, potpuno luda.”

“To se nije dogodilo i neće se dogoditi. Mada, događalo se da u snu sanjam kako propadam. I evo me ovdje, gdje sam trenutno. A, oni koji su me psovali? Oni sada jedu svoje riječi. To je moj najdraži trofej”, ističe Ibrahimović.

Također, Ibrahimovićev put do zvijezda je zaista bio trnovit. Ispričao je jednu od mnogobrojnih teških priča iz svog djetinjstva.

“Bilo je trenutaka kada smo imali malo novca, ali je moj otac je uspio da skupi dovoljno da mi kupi krevet u Ikei. Međutim, nije mu ostalo novca da plati isporuku, pa smo otišli u fabriku i nosili krevet zajedno na rukama, između nas. Fantastične stvari smo radili… Provodio sam vrijeme i s majkom, ali sam zapravo živio s ocem. Jednom mi je dao cijelu platu u ruke, kako bih mogao da otputujem sa ekipom na pripreme. Nije imao da plati stanarinu, potom, ali je uradio to”, rekao je Ibrahimović za Guardian, prenosi Mondo.rs.

Šveđanin također smatra da kako je i poslije 33 godine i dalje u samom vrhu svjetskog fudbala.

“Dokazivanje. To je moja glad. Ako bih se odrekao toga, počeo bih da se opuštam previše i izgubio bih to nešto što me pokreće, a onda bi bilo najbolje da prestanem da igram fudbal… Potrebna mi je ta glad. I dalje osjećam da je neophodno da stvari radim deset puta bolje od drugih igrača, samo da bih bio prihvaćen i da bih unaprijedio sebe.”

Izvor: DozaSporta.com/doznajemo.com