cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAVIČNA NESREĆA U GUBERU: Na licu mjesta poginula 21-godišnja djevojka, doktori se bore za život…

Kristina Rosić (21) iz Livna izgubila je život jučer 40 minuta poslije ponoći na magistralnoj cesti M-16 Livno – Kamensko, u mjestu Guber, gdje se dogodila teška nesreća. Tom prilikom još su dvije osobe zadobile teške povrede.

Iz policije se doznaje da je 47-godišnji P. Velić iz Livna, upravljajući vozilom BMW, registracijskih oznaka E43-M-615, iz još neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu ceste i direktno udario u vozilo peugeot (075-T-481), koje se kretalo iz suprotnog smjera. Tim vozilom upravljala je V. Dolić (20) iz Livna, koja je zadobila teške povrede te je prevezena u KBC Firule u Splitu, dok je njena suvozačica, Kristina Rosić (21), podlegla na mjestu tragične nesreće.


Vozač BMW-a također je zadobio teške povrede i zadržan je u Županijskoj bolnici u Livnu na daljnjem liječenju.

Podrobnijih podataka iz službenih izvora nismo mogli dobiti, izuzev da je krv vozača BMW-a uzeta za analizu te da bi se po okončanju vještačenja trebalo znati da li je bio u alkoholiziranom stanju. No, sudeći po stanju u kakvom se vozila nalaze, bila je riječ o velikoj brzini, a ni na cesti se nisu mogli vidjeti nikakvi tragovi kočenja. Ova stravična nesreća velika je trauma i mladićima koji su te noći, vozeći tom cestom, došli do mjesta nesreće prije policije, vatrogasaca i vozila hitne pomoći te su, budući da se iz vozila sa stradalim djevojkama dimilo, pristupili izvlačenju unesrećenih. Dijelovi s vozila su se, kažu, nalazili na sve strane uz cestu.

Doznajemo.com/Vecernji.ba