cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SRBIJA PORUČILA BOSNI DA JE SPREMNA: Nikolić zatražio pažnju vojske Srbije zbog situacije u BiH…

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je poslije ratnohuškačkih poruka iz Sarajeva prikupio sve relevante bezbjednosne informacije i da Srbija neće dozvoliti da bude iznenađena.

"Sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost povodom političkih tenzija u BiH još neće biti, što ne znači da ne pratimo situaciju. Nećemo dozvoliti da nas bilo ko iznenadi", rekao je Nikolić za Večernje novosti.


On je rekao da je prikupio sve relevantne bezbjednosne informacije poslije ratnohuškačkih poruka koje su stigle iz Sarajeva.

"Razgovarao sam sa predsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, predstavnicima pojedinih službi ali i načelnikom Generalštava Vojske Srbije kome sam predočio potrebu da vojska svoje redovne aktivnosti obavlja sa mnogo više pažnje zbog okolnosti ne možemo da utičemo i situacije koja nas svakako dotiče", rekao je Nikolić.

On je dodao i da je na zapaljive izjave pojedinaca iz BiH Srbija reagovala više da bi smirila tenzije u regionu nego što im pridaje značaj.

"O političkim implikacijama bi moglo da se raspravlja nakon bilo kakve reakcije (predsedavajućeg Predsedništva BiH) Bakira Izetbegovića koju s pravom očekujem", rekao je Nikolić.

N1