cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SRBI SAMI OTKRILI VELIKU PREVARU: Ovo će zaaliti Republiku Srpsku… Pogledajte šta se zaista krije iza Dodikovog referenduma…

Adam Šukalo, poslanik Napredne Srpske, koja je dio Saveza za promjene je rekao da se na današnjem Kolegijumu Parlamenta Republike Srpske „desila velika prevara i narodnih poslanika koji su mu prisustvovali, kao i građana koji su pozvani da izađu na referendum“.

Šukalo je upitao na šta građani trebaju odgovoriti na referendumu u nedjelju, 25. septembra, ako je već donesena odluka kako se treba ponašati povodom tog pitanja."Predsjednik NS Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je saopštio da je kolegijum konstatovao da je u toku postupak provođenja odluke Ustavnog suda koji ponišava Dan Republike Srpske, kao Dan Republike. To nije zaključak za koji smo mi glasali. Ne možemo glasati za zaključak u ovoj formi…"

U nedjelju građani će ispunjavati glasački listić na kojem se postavlja pitanje da li podržavaju da se 9. januar obilježava kao Dan Republike Srpske, a na Kolegijumu NS Republike Srpske donosi se zaključak u kojem se kaže da se poštuje i provodi odluka Ustavnog suda BiH o njegovom ukidanju", kazao je Šukalo na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Navodi da je to potvrda da je u pitanju manipulacija režima „kojem nije stalo do volje naroda i njegovog mišljenja“, dodajući da se „referendum namjerava održati samo kako bi se popravile propale političke karijere“.

"U pitanju je ogromna manipulacija s najznačajnijim institutom neposrednog učešća građana u odlučivanja. Referendum je danas Milorad Dodik sa svojom vladajućom strukturom pokušao pretvoriti u anketu", istakao je Šukalo.

Poručio je da Savez za promjene to neće dozvoliti i da će tražiti da se Narodna skupština Srpske i Vlada ponašaju na bazi odluka naroda Republike Srpske na referendumu, a ne na bazi nekog zaključka kolegijuma i podvale.

BN televizija