cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PRVO MU JE UMRLA ŽENA, A ONDA I NOVOROĐENA KĆERKICA: Ono što ga je snašlo ne biste nikome poželjeli…

Liz Fraga, 26-godišnja supruga Domingosa Frage iz američke savezne države Masačusets, preminula je 6. maja tokom porođaja sa njihovom ćerkom Juliet. Liz je poslije hitnog carskog reza u jednoj bolnici prebačena u drugu, gdje je, uprkos naporima ljekara, umrla zbog velikog gubitka krvi. Da bi tragedija bila još veća, njihova novorođena kći preminula je od posljedica teškog porođaja pet dana poslije svoje majke, 11. maja.


Domingos Fraga i Liz vjenčali su se svega pet mjeseci prije tih tužnih šest dana u maju.

Domingos je u ponedjeljak saznao da je njegova 42-godišnja sestra Melina Fraga umrla od raka grlića maternice. Da je i ona preminula rekli su mu na dan kada je organizovao sahranu svoje supruge i kćerkice. Povrh svega, u nedjelju je njegova 91-godišnja baka doživjela moždani udar.

``Čuvao sam Julijet svake večeri, čitao joj. Ali Liz je htjela da  je drži u naručju. Njih dvije su jednostavno bile suđene jedna drugoj...``, rekao je očajni čovjek.

Kroz suze priznaje da još pokušava da shvati sve što ga je tako iznenada snašlo. Kaže da njegova Liz nije imala nikakvih problema tokom trudnoće niti uoči porođaja.

Njegov prijatelj Tiago Pereira pokrenuo je putem servisa GoFundMe kampanju prikupljanja novca kako bi pomogao Domingosu.

`` Njega je snašla strašna emocionalna bol, a povrh svega tu su i razni troškovi koje odjednom mora da podmiri. On nikada ne bi tražio novac, ali znam da mu treba. Nisam mogao da ga gledam takvog a da nešto ne preuzmem``, rekao je Tiago. Dosad je prikupljeno više od 50.000 dolara.

`` Zaista vjerujem da su Liz i Džuliet zajedno s mojom sestrom``, na kraju je skrušeno rekao Domingos.

Novi.ba