cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PJEVAČICA PROGOVORILA: 10.000 eura koštao je se*s poslije mog nastupa…

Pjevačica Jadranka Bajraktarović govori o razlozima zbog kojih dugo nije željela da nastupa po beogradskim klubovima, kao i o svom novom angažmanu.


- Dugo sam pjevala po najboljim i najposjećenijim beogradskim klubovima i splavovima. Bila sam izuzetno tražena, i u jednom trenutku sam riješila da prekinem iz više razloga. Glavni razlog da se povučem bio je taj što nisam željela da me svrstavaju u isti koš sa mnogim mojim novopečenim koleginicama koje rade pošto-zašto, i silnim onim djevojkama kojima je pjesma paravan za druga primarna zanimanja i zvanja, od kojih je danas starleta jedno od najomiljenijih. Iskreno, jako bih voljela da mi neko otkrije definiciju starlete. Poznajem dosta djevojaka iz moje branše koje iz raznih razloga i pobuda nastupaju po klubovima, i koje nemaju cijenu, nego su do te mjere srozale ovu profesiju, pa rade i na kompezaciju, ma šta god ona podrazumijevala. Vrlo sam nezadovoljna zbog takve situacije, i osjećam se kao neko ko ne pripada tu, iako sam estradna ličnost. Imala bih mnogo toga da kažem o mnogima sa estrade, i rado bih «pustila jezik», ali i da kažem, ne bih promijenila ništa osim što bih postala skandalozna i tabloidna ličnost, a toga se gnušam. Moje viđenje ove profesije suštinski se kosi sa viđenjem mnogih mojih koleginica. Moj obraz nema cijenu. Želim da ostanem dostojanstvena u svakom smislu, rekla je Jadranka.

– Desilo mi se da mi na jednom nastupu na Akapulku nonšalantno prišao čovjek, za koga sam mislila da želi da naruči neku pjesmu. Međutim, on je prišao i šapnuo: «Kad završiš s nastupom, 10.000 eura dobijaš za noć sa mnom». U tolikom šoku sam bila da nisam bila u stanju sljedeću pjesmu da otpjevam. Svjesna sam ja da sam dio estrade, ali ne želim da budem dio ove sramotne estrade na kojoj bi većina mojih koleginica zarad novca pristala na sve.

Izvor: Doznajemo.com/Alo.rs