cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVAJ VIDEO NIJE ZA OSJETLJIVE OSOBE: Pogledajte kako je sinoć otac ubio svoje dvoje maloljetne djece…

Dvoje maloljetne djece, jedanaestogodišnja djevojčica i sedmogodišnji dječak, ubijeni su sinoć oko 19 sati u automobilu u zaseoku Repuševac na putu Lipnica-Obodnica kod Tuzle. Osumnjičeni za dvostruko ubistvo je njihov otac, četrdesetjednogodišnji Nesad Đedović iz Lipnice.
Naša ekipa posjetila je danas naselje u kojem je živjela ova porodica.Na mjestu sinoćnje tragedije zatekli smo tragove krvi i krhotine od stakla. Nesad Đedović je nakon ubistva dvoje maloljetne djece pucao sebi u glavu. Iz pištolja je pucao više puta.

"Uviđajem je utvrđeno da je Đedović u vlastitom automobilu ispalio nekoliko hitaca u djecu nakon toga pucao sebi u glavu. Djevojčica je preminula na mjestu a dječak na putu za klinički centar“, kaže Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

"Izlaskom na mjesto događaja policija je zatekla automobil u kome se nalazio muškarac sa prostrelnom ranom i dvoje djece. Hitna pomoć je konstatovala smrt djevojčice a muškarac i dječak su prevezeni na UKC Tuzla“, rekao je Izudin Šarić, MUP TK.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja je prikupljen veći broj materijalnih dokaza.

"Prikupljeni su brojni materijalni dokazi i vještačenja, u toku su istražne radnje kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ovog dvostrukog ubistva. Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule djece“, dodao je Arnautović.

Od Đedovićevih komšija u Lipnici smo saznali da je riječ o imućnoj porodici. Bio je zaposlen u rudniku Kreka, razveo se od supruge koja se kako nezvanično saznajemo udala za njegovog daidžu i otišla živjeti u Njemačku. Dvoje ubijene djece živjeli su kod djeda i nene te ih je Nesad i uzeo da budu nekoliko dana kod njega. Svi su u šoku zbog ovog događaja jer su ga poznavali kao mirnog čovjeka.

"To se ne može opisati riječima kolika je tuga. Pitanje je kakva je to porodica inače bila. Ne može biti bolja. Sve imali, sve što postoji. Nešto je među njima puklo i eto. To samo oni znaju šta“, priča Rasema Delić, komšinica.

"U super smo odnosima s njima i svi u komšiluku. Ništa nismo na njemu primijetili, tako se sinoć to desilo to nas je teško pogodilo“, kaže Fikreta Krdžalić, komšinica.

Đedović se trenutno nalazi u klinčkom centru Tuzla i u kritičnom je zdravstvenom stanju. Podsjećamo da se 29. maja 2008. godine u istom naselju desilo šesterostruko ubistvo koje je počinio Tomislav Petrović. Petrović je tada ubijao svoje poznanike i komšije. 2009. godine osuđen je na 40 godina zatvora i obavezno psihijatrijsko liječenje.

TV1