cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NOVI MASAKR SVE ŠOKIRAO: Nasilni suprug u zoru smaknuo svoju suprugu jer ga je ostavila…

Muškarac pun bijesa čekao je ženu da izađe iz zgrade. Znao je da svaku srijedu ide na splitsku tržnicu prodavati voće i povrće. Jutarnju tišinu proparao je zvuk rafala. Ulica je bila tiha, a onda smo čuli dva pucnja. Uslijedio je dug rafal. Mala djeca u zgradi počela su plakati. Bilo je grozno, ispričala je Splićanka koja živi blizu mjesta ubojstva.


Boris Čipčić (50) pucao je iz automatske puške u svoju suprugu Maricu (49) nešto nakon 4 sata u Ulici Hrvatske mornarice. Smaknuo ju je u parkiranom crvenom kombiju, a potom je pokušao ubiti i sebe. Nije uspio. Kolima Hitne pomoći prevezli su ga u KBC Split. Ozljede koje si je zadao opasne su po život te se za njega jučer borio čitav tim liječnika i medicinskog osoblja. Još prije nekoliko mjeseci žena ga je prijavila zbog obiteljskog nasilja. Odselila se, no on ju je pratio.

Policijski službenici su bili u šoku kad su vidjeli scenu koja ih je dočekala. Marica je ležala mrtva za volanom kombija punog voća i povrća, a Boris je ležao u lokvi krvi na tlu pored suvozačevog sjedala.

Stanari Ulice Hrvatske mornarice bili su jučer preplašeni i zgroženi mučnim slikama kojima su svjedočili. Većina ih uopće nije poznavala, jer Boris tu nikad nije ni živio. Marica se doselila prije tri mjeseca nakon što je muž izbacio iz zajedničkog stana u Jeretovoj ulici u Splitu. U braku su bili gotovo 20 godina, a s njima je živjela Maričina 18-godišnja kćer. Naizgled skladan brak počeo je pucati ovog proljeća. Boris je naslutio da ga supruga vara. Počele su svađe, da bi joj Boris u junu je izbacio stvari u smeće. Prijetio joj je pa je završio na ispitivanju.

Njihovi susjedi iz Jeretove u potpunom su šoku zbog tragedije, iako su znali da su imali problema u braku i da se Marica odselila.

- Iskreno, ne mogu doći k sebi kad sam čula što se dogodilo. Pa on mi je sinoć bio u trgovini. Kupio je cigarete, bio je dobro raspoložen, čak se nešto i našalio - rekla nam je prodavačica u obližnjoj trgovini koja je poznavala nesretni par.

- Uvijek su izgledali kao skladno, sve do ovog ljeta. Znam da je ona prodavala voće i povrće na tržnici, a on je izrađivao stolariju. Bio je vrlo vrijedan, radio je po cijele dane, ali i ona također. Dizala bi se rano ujutro, odlazila na tržnicu, a kad bi se vraćala kupovala bi ovdje u našoj trgovini. Uvijek normalni, pristojni, dobro raspoloženi... Znam da su imali problema, i on je sam govorio kako im je brak gotov. Ali da će ovako nešto napraviti, to mi nikad ne bi palo na pamet - zaključila je trgovkinja.

Nedavno se odselila od muža

Marica je Borisa prijavila u junu zbog nasilja. Pred kćeri je navodno prijetio kako će ‘nekoga ubiti’. To je kasnije negirao.

Pucao iz strojnice kućne izrade

Tijekom očevida je na tlu ležalo oružje ubojice, kratka strojnica Zagi. Takvo oružje izrađivali su početkom 90-ih.

Spremala se za posao na tržnici

Maricin kombi bio je pun voća i povrća jer je radila na tržnici. Suprug je čekao da izađe iz zgrade te ju je izrešetao

24sata.hr