cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

MILANA GUTOVIĆA ŠOKIRAO BOSNU: Više ga niko u BiH neće gledati zbog onog što je rekao o Bosni i RS-u…

Milan Lane Gutović, popularni srbijanski glumac, koji je široj javnosti najpoznatiji po ulozi "Srećka Šojića", u januaru ove godine je izjavio da je entitet Republika Srpska dio susjedne države Srbije.

Video na kojem Gutović govori ove nebuloze, objavljen je 11. januara ove godine, na youtube kanalu "Dokumentarne Emisije Balkan". On je izjavu dao prilikom prisustvovanja skupu "Sačuvajmo RS", koji je održan u Domu sindikata u Beogradu.- Šta za Vas znači Republika Srpska? Inostranstvo ili dio Srbije? - upitao je Gutovića muškarac sa kojim je razgovarao.

-Dio Srbije u svakom slučaju. Zato sam i došao ovde, da dam podršku, zato što vidim da se tu digla kuka i motika, da je unište, da je zatvore. Šta znam, ne znam kako da definišu to sve i tako dalje. Vidim i želju da se pokaže i prikaže kao tekovina rata, a da nije suštinska država. Došao sam da dam podršku. Inače se ne razumijem nešto prjeterano u politiku, ali imam osjećaj za pravdu - odgovorio je Gutović na postavljeno pitanje.

Gutović, koji je očigledno poprimio mnoge osobine lika "Srećka Šojića", u ovoj izjavi laže i sebe i druge. I šta uopšte objašnjavati ovakvim likovima, koji tvrde kako imaju osjećaj za pravdu. Da je Gutoviću stalo do pravde, on bi, kada nekada prvi put pređe Drinu, otišao do Memorijalnog centra u Potočarima, koji je zvanično otvoren na današnji dan prije 13 godina, i poklonio se žrtvama genocida, koje su ubijene prilikom stvaranja manjeg bh. entiteta.

Uostalom, Šojić ili Gutović, ovakvom izjavom sebi je sigurno zatvorio vrata pozorišnih sala, bar u Federaciji BiH. A izvodio je predstave u Sarajevu, Mostaru, Tuzli...

S.K./Faktor.ba