cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

MAJKA DJEČAKA KOJE JE UBIO OTAC OTKRILA ISTINU: Udala sam se za njegovog dajdžu jer…

Porodična tragedija u kojoj je otac, 41-godišnji Nesad Djedović u vlastitom automobilu sinoć usmrtio dvoje maloljetne djece, a potom pokušao izvršiti samoubistvo, dobija novu dimenziju. Naime, majka tragično stradale djece Amra Djedović za Klix.ba je iznijela svoju stranu priče u kojoj navodi sve životne detalje.


Amra je prije nekoliko sati u našu zemlju stigla iz Njemačke, a kako je kazala u razgovoru za Klix.ba, za smrt svojih mališana, sedmogodišnjeg sina A.D. i 11-godišnje kćerke M.D., saznala je od svoje majke.

U razgovoru za Klix.ba ističe da njen bivši muž Nesad sa djecom nije imao kontak od 3. juna ove godine, pa sve do kobnog dana kada ih je usmrtio.

``Na prvom susretu koji je imao sa djecom ubio ih je``, izgovara Amra vidno potresena te dodaje da ga je, nakon što je saznala da su se djeca iz porodične kuće u kojoj živi njena majka uputila skupa sa Nesadom i njegovom majkom Nesibom, odmah pokušala kontaktirati, međutim, naglašava, bezuspješno.

Spreman na sve

``Čitav dan sam zvala, a niti na jedan poziv mi nije želio odgovoriti. Kćerka mi je u poruci napisala da kupuje nešto. Bila sam zabrinuta. Znala sam da je on spreman na sve, jer je i na mene potezao pištolj. U 20:10 sati sam nazvala Nesibu koja mi nije znala reći gdje je on sa djecom. Tada sam postala još zabrinutija. Ponovo sam kasnije kontaktirala, ali bezuspješno. Informacije o djeci nisam mogla dobiti``, nastavlja svoju ispovijest Amra.

Dalje, dodaje da je iz zabrinutosti krenula put naše zemlje.

``Nakon što sam došla u Austriju, majka mi je telefonom rekla za tragediju koja se dogodila. Ovdje sam došla živa, ali kao i da nisam. Neka mi uzmu dušu, ja više nemam zašto da se borim. Cijeli svijet zna da sam patila 14 godina sa njim``, dodaje plačnim glasom Amra.

U razgovoru za Klix.ba smogla je snage i odlučila se osvrnuti na izjave rodbine i komšija do kojih je danas došla ekipa Klix.ba portala prilikom posjete lipničkom zaseoku Krdžalići u kojem se nalazi porodična kuća njenog bivšeg muža Nesada.

Brak sklopljen zbog papira

Ona ističe da se na osnovu dogovora sa Nesadom od njega razvela koncem 2015. godine, a novi brak koji je sklopila s njegovim dajdžom Zihnijom, zapravo je bio ``zbog njemačkih papira``.

``Dogovor je bio da se sporazumno razvedemo. Imao je dugovanja od 38.000 KM, a njegov dajdža Zihnija bio je spreman da mu isplati novac za ta dugovanja. Dogovor je bio i da se ja udam za njega zbog papira, a nakon tri godine da i Nesad dođe u Njemačku. Sa svim tim se on složio, čak me i sam slao u Njemačku kako bih dajdži pomogla u kući i slično. On je to meni sve plaćao, a ja sam njemu (Nesadu, op.a.) donosila novac``, priča nam Amra.

Nastavlja da su djeca imala prijavljen boravak u Njemačkoj te da u ovoj školskoj godini nisu pohađali nastavu u BiH.

``Nakon što sam djecu ponovo dovela u BiH, ja sam se morala vratiti u Njemačku jer sam dobila poziv od škole, a morala sam završiti i neophodnu papirologiju za boravak tamo, jer su djeca trebala dobiti vize. U međuvremenu, Nesad se ponovo oženio, to je kćerka čula i više nije željela da zna za njega jer ju je lagao, s obzirom na to da joj je prvo govorio kako se on neće ženiti. Moram reći i to da ja djeci nisam govorila da ga ne obilaze. On sam nije obraćao pažnju na njih. Čak sam njegovim prijateljima i govorila da je sramota da on ne viđa svoju djecu``, dodaje Amra.

Ističe i da idealan brak sa Nesadom nije imala, ali je u zajednici bila jedino zbog svoje djece.

``U toj kući sam bila zbog svoje djece. Nema šta mi sve ljudi nisu govorili o njemu, ali ja sam sve trpila. Iz kredita u kredit sam išla kako bih sredila kuću. Kroz sve godine braka novca mu nisam mogla nadavati, moje dijete je u školu nosilo kiflu i vodu, da bi njemu mogla dati novac za vraćanje dugova. Automobile je stalno mijenjao i to svi znaju. U pola noći me znao tjerati skupa sa curicom iz kuće, što vam može potvrditi i moja svekrva sa kojom sam imala dobre odnose. Prijetio mi je da iz njegove kuće živa neću izaći. Ovakve prijetnje bile su krajnji razlog da odem od njega i dođem živjeti kod svoje majke``, zaključuje svoju ispovijest Amra.

Podsjetimo, u prigradskom naselju Donja Obodnica koje je od Tuzle udaljeno 15-ak kilometara, 41-godišnji Nesad Djedović ubio je svog sedmogodišnjeg sina A.D. i 11-godišnju kćerku M.D.

Tragedija se dogodila oko 19 sati na regionalnom putu Lipnica - Obodnica, a otac je ubistvo i pokušaj samoubistva izvršio u vlastitom automobilu Passat. Nakon prijave da se desila pucnjava policajci su na mjestu tragedije zatekli stravičan prizor.

Kako nam je potvrđeno, Djedović se zbog teške povrede glave i dalje nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli.

Djevojčica je preminula odmah, a dječak na putu do tuzlanskog UKC-a. Uviđaj su obavili dežurni kantonalni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

Klix