cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

KOMŠIJE SVJEDOČE O STRAVI PRIJE NEGO ŠTO JE N.D. UBIO DJECU: Ostavio svoju majku, pa nazvao…

Četrdesetdvogodišnji Nesad Djedović koji je sinoć počinio dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva i dalje je u teškom zdravstvenom stanju i tuzlanski doktori mu se bore za život.

Podsjetimo, on je sinoć oko 19:30 sati pucnjima iz najvjerovatnije vatrenog oružja, oduzeo živote dvanaestogodišnjoj kćerki i sedmogodišnjem sinu, nakon što ih je u automobilu odvezao, tri kilometra od porodične kuće u Lipnici.


- Zbog teške povrede glave N.D. je smješten u Jedinicu intenzivne njege u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC. Pacijent je intubiran i održavaju ga aparati za disanje. Stanje pacijenta se prati i neizvjesno je, izjavila je za RTV Slon Ersija Aščerić Mujedinović – glasnogovornica UKC Tuzla.

Podsjetimo, Nesad Djedović, rođen 1974. godine, u vlastitom vozilu pucao je u svoju dvanaestogodišnju kćerku M.D., a potom i u petoipogodišnjeg sina A.D.,  te odmah u sebe ispalio nekoliko metaka.

Nesad Djedović i njegov sin nakon tragedije davali znake života i prevezeni su u Univerzitetsko klinički centar Tuzla, gdje je, dječak ubrzo podlegao. Djevojčica je podlegla na licu mjesta.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja je prikupljen veći broj materijalnih dokaza, poduzima se niz istražnih radnji, te su u toku različita vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo dvoje maloljetnika. Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

O motivima se zasad samo nagađa. Prema prvim informacijama, majka djece nedavno je napustila kuću i otišla u Njemačku, preudala se, a njih ostavila sa ocem.
Tokom ljetnog raspusta ubijena djeca bila su kod majke da bi se krajem osmog mjeseca vratili u BiH kod svoje familije u Planama kod Tuzle.

Otac je jučer otišao po djecu u ovo mjesto udaljeno 10-tak kilometara od njegove kuće u Gornjoj Lipnici. Pokupio ih je i krenuo kući, a zajedno sa njima bila je i majka ubice, koju je ostavio na pola puta povratka kući u Bukinju, te produžio sam sa djecom u drugom pravcu, tvrde Nesadove komšije, koje su u šoku jer su ga poznavali kao dobrog čovjeka.

Prije samog ubistva nazvao je komšiju policajca Mehmedaliju i rekao mu šta namjerava uraditi. Mehmedalija e odmah pozvao komšije i krenuli su ka zaseoku Repuševac. Nažalost, dok su došli već je bilo kasno.

Treba napomenuti da se ubica Djedović oženio po drugi put prije nekih 20-tak dana, a prema nezvaničnim informacijama, ostavio je i oproštajno pismo.

Doznajemo.com/Avaz