cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

HRVAT PRELAZIO GRANICU i u pasoš ubacio PAPIRIĆ S PORUKOM za policajca…

Čovjeka koji je silovao pokćerku u SAD-u graničnim je policajcima razotkrio jedan Korčulanin početkom januara na graničnom prijelazu Krasovići. Učinio je to tako što je u svoju putovnicu ubacio ceduljicu na kojoj je pisalo neka provjere muškarca koji putuje s njim jer smatra da je tražen.


David Pirritano, 55-godišnji američki državljanin i bivši zaposlenik američke vlade uhićen je zbog silovanja svoje 12-godišnje pokćerke nakon što ga je na hrvatskoj granici prokazao jedan Korčulanin kojeg je Amerikanac molio da ga prebaci u Crnu Goru, piše Večernji list. Priča je to koju je novinarima potvrdio i šerif okruga Calhoun u američkoj saveznoj državi Alabami Larry Amerson.

“Zbog zvjerskog zločina koji je dugo bio zataškavan, u avgustu prošle godine, nakon što smo prikupili određene dokaze, odlučili smo pokrenuti istragu protiv Davida Pirritana, danas bivšeg zaposlenika američke vlade. Sumnjamo da je taj 55-godišnjak prije nekoliko godina više puta silovao svoju tada 12-godišnju pokćerku. U tom periodu djevojčica je zatrudnila i rodila dijete koje je začela sa svojim silovateljem. Pirritano je sada uhićen i to velikim dijelom zahvaljujući hrvatskoj policiji i jednom tamošnjem lokalcu”, kazao je Amerson.

Razotkriven na Krasoviću

Pirritano je na Korčulu stigao iz Njemačke, i nije poznato zatšto je izabaro baš taj otok. Kada je ovdje shvatio da je tražen odlučio se na daljnji bijeg. Od vlasnika apartmana kod kojeg je boravio tražio je da ga prebaci u Crnu Goru. Ipak, kada su 11. januara stigli na granični prijelaz Krasovići, Korčulanin je u svoju putovnicu ubacio papirić na kojem je napisao: “Mislim da ovog čovjeka traži policija u SAD-u, provjerite”.

Provjeravajući njegove dokumente, granični policajci vidjeli su kako se nalazi na crvenoj tjeralici Interpola koju je za njim raspisala američka savezna država Alabama. Odmah nakon operativne obrade u policiji priveden je sucu istrage koji mu je poslije saslušanja odredio ekstradicijski pritvor. Nakon što je u pritvoru proveo četrdeset dana, prošlog petka hrvatske su ga vlasti izručile SAD-u.

ekskluziva.ba/Net.hr