cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK ZANIJEMIO KAD JE OVO VIDIO: Na TV stanicama u RS se emituje spot protiv referenduma… Pogledajte kako izgleda…

Ostalo je još tri dana do održavanja najavljenog referenduma u bh. entitetu Republika Srpska, a propaganda vezana za referendum u RS-u je svakog dana glasnija i vidljivija.

Već nekoliko dana po medijima se ''vrti'' spot za pjesmu "Zavjet" koju je otpjevala Banjalučanka Kristina Ivanović. Pjesma ima za cilj da probudi svijest građana u Republici Srpskoj, kako bi u što većem broju izašli na najavljeni referendum. Radnja spota posvećena je slavi Svetog Stefana, slavi koja se obilježava 9. januara kada je i Dan RS-a.Na RTRS-u je promovisan i spot "Stefan" koji govori o patriotizmu mladića koji je u ratu izgubio oca, ali dobio, kako kaže, 'ognjište, krsnu slavu i otadžbinu'. U spotu se, također, poziva na referendum i zaokruživanje opcije 'DA'.

Jučer se na YouTube kanalu marketinške agencije MITA pojavio video spot potpuno suprotan prethodnim.

Kroz prelijepe bh. pejzaže šalje se poruka koja poziva stanovnike Republike Srpske da kažu 'NE' referendumu u Republici Srpskoj, 'NE' ratnohuškačkoj politici i podjelama.

"Pokušao sam zažmiriti i prećutati priče oko referenduma, jer mislim da imamo prečih stvari da rješavamo u našoj državi. Nisam obraćao pažnju jer, kontam, svi mi želimo da nam djeca rastu u EU, da hodamo slobodno i bez granica, da nam djeca i unučad imaju lijepa igrališta i da jednom trebamo prestati govoriti o ratovima. A onda sam vidio spot koji poziva na referendum i odlučio da ipak moram odgovoriti. Možda nije onako kako znamo Muris Beglerović i ja kada imamo vremena, ali jeste odgovor. Ako vi pozivate na protivustavne aktivnosti, možemo i mi pozvati na poštivanje ustava. A entitet vam ne sporimo. I on je u ustavu", napisao je autor spota Ejub Kučuk.

U spotu se poziva na život, razvoj države i jedinstvo svih ljudi u BiH.

"25. septembra trebaš reći 'NE', jer to nije referendum za Srpsku. Nju niko ne dira, niko ne negira i niko ne napada. To je referendum za podjele i neizvjesnu budućnost. Vrijeme je da radimo za našu djecu umjesto da ih vodimo u rat. Vrijeme je za novu BiH. Reci 'NE' referendumu."

N1