cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK SPREMAN NAPRAVITI VELIKE PROBLEME U BiH: Danas najavio novi referendum…

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, je rekao da je tokom pregovaranja o mehanizmu koordinacije RS od Bakira Izetbegovića, predsjedavajući Predsjedništva BiH, dobila ustupke kakve nije mogla ni sanjati.

Na pres konferenciji nakon Predsjedništva SNSD-a u Banjaluci, Dodik je rekao da je referendumom o Danu Republike potvrđena suverena volja naroda, te je najavio još referenduma u narednom periodu. Naredni referendumi bi, kako je rekao, mogli biti organizovani na elektronski način, kako bi se brže i lakše mogli organizovati, a na njima će moći glasata samo oni građani koji su šest mjeseci kao mjesto prebivalašita imali adresu u RS.


Rekao je da će uskoro Srpska podnijeti apelaciju Ustavnom Sudu BiH oko svih zakona usvojenih u Federaciji a za koje nije bilo saglasnosti, zbog činjenice da Dom naroda Federacije nije popunjen na ustavan način, sa Srbima, te je najavio i apelaciju o 1. martu, kao Danu državnosti BiH.

“Ovo što je uradio Bakir Izetbegović će mu se obiti kao bumerang o glavu”, poručio je Dodik.

Ponovio je da će se na poziv Tužilaštva BiH odazvati, ali da ne želi ići u Sarajevo i izrazio je spremnost da se obrati putem video linka ili iz neke lokacije u RS.

Dodik je pojasnio da se ustupci odnose na činjenicu da bez predstavnika Vlade RS nijedna odluka u sklopu mehanizma neće moći biti donesena. Dodao je da će uskoro biti usvojen Pravilnik koji će definisati ko je nadležan da predstavlja RS na pregovorima i razgovorima.

ATV