cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DETALJI ŠOKANTNOG UBISTVA USRED NOĆI U SARAJEVU: U plavom golfu automatskom puškom izrešetani…

Na lice mjesta stigla je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, a doktori su konstatirali smrt dvije muške osobe uslijed povreda zadobijenih hicima iz vatrenog oružja.

Nakon dojave građana, policijski službenici Policijske stanice Centar su u privatnom vozilu golf II, plave boje, bez registarskih oznaka, zatekli dvije nepoznate muške osobe sa vidnim povredama po tijelu, navode iz policije o šokantnom događaju koji se desio u Sarajevu u noći na nedjelju, oko 1:15 h.


Na lice mjesta stigla je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, a doktori su konstatirali smrt dvije muške osobe uslijed povreda zadobijenih hicima iz vatrenog oružja.

– Također na mjestu događaja policijski službenici su zatekli A.V. (1992) iz Vogošće, koji je izjavio da je očevidac navedenog događaja te da mu je poznato da je jedna stradala osoba Ć.A. (1989) iz Sarajeva, dok je druga osoba H.E. (1990) iz Sarajeva – navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nezvanično doznajemo da se radi o Adnanu Ć.  i Edinu H.  koji su od ranije poznati policiji zbog različitih kriminalnih dijela.

U cilju rasvjetljavanja navedenog dogaclaja lice A.Ć., je lišen slobode i priveden u PS Centar radi obavljanja razgovora na okolnosti navedenog događaja.

Radeći na rješavanju ovog krivičnog djela policijski službenici I PU- PS Stari Grad, su u ulici Braće Skanazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli osobu B.S. (1991) iz Sarajeva, kao i predmet izvršenja navedenog krivičnog djela, automatsku pušku.

B.S. je uhapšen i priveden u PS Stari Grad zbog rješavanja navedenog događaja.

Lice mjesta osigurano je od strane policijskih službenika do dolaska dežurnog Kantonalnog tužioca, koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta, u prisustvu sudskog vjerštaka medicinske struke.

Po završetku uviđaja, a po nalogu dežurnog tužioca, tijela stradalih su prevezli radnici JKP Pokop u prosekturu Bare radi obavljanja potrebnih vještačenja, zaključuju iz policije.

Doznajemo.com