cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ČEDA JOVANOVIĆ NEĆE DA ŠUTI: Ponovo se oglasio o Srebrenici i digao Srbiju na noge…

Bez empatije prema žrtvama drugih naroda, nema empatiju ni prema stradalima iz sopstvenog naroda, rekao je Jovanović.

Već 20 godina tragični jubileji bosanskog rata podsjećaju na razorne posljedice politike koju je Srbija vodila devedesetih godina, i da je vrijeme za suočavanje sa istinom, istakao je Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije.


„Onaj ko nema nikakvu empatiju prema žrtvama drugih naroda, nema empatiju ni prema stradalima iz sopstvenog naroda“, dodao je Jovanović.

Akcija Sedam hiljada

Organizacije civilnog društva u Srbiji pozvale su poslanike parlamenta Srbije i ministre u srbijanskoj Vladi da učestvuju u akciji 'Sedam hiljada' kojom će u Beogradu biti obilježena 20. godišnjica genocida u Srebrenici.

U pozivu se podsjeća da su periodu između 11. i 19. jula 1995. godine pripadnici tadašnje Vojske Republike Srpske pogubili više od osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka u Srebrenici i njenoj okolini.

Akcija 'Sedam hiljada' se organizuje na inicijativu novinara Dušana Mašića, koji je na društvenim mrežama predložio da sedam hiljada ljudi legne na plato ispred Narodne skupštine Republike Srbije, u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.

Poziv pred Skupštinu

Jovanović apeluje na spremnost građana da 11. jula ispred skupštine u Beogradu svojim prisustvom pokažu kako su sve žrtve podjednako bolne, i kako se ne može pobjeći od činjenica.

„Zato pozivamo sve ljude koji žele da Srbija postane takva država, da uprkos pretnjama šovinističkih, nacionalističkih i fašističkih grupa i njegovih medijskih i političkih sponzora, u subotu 11. jula u 11 časova, ispred Skupštine Srbije održe pomen srebreničkim žrtvama“, kazao je Čedomir Jovanović.


Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: AJB